efat logo electric fatbike with twist throttle

MIKSI E/FAT 1000W KANNATTAA OSTAA VAIKKA ILMAN VEROETUA?

Yksi E/FAT:n suunnittelun lähtökohdista on ollut kehittää hintaluokkansa paras sähköpyörä. Seisomme täysin sen takana, että siinä olemme onnistuneet!

E/FAT 1000W pitää ajatella omana ajoneuvonaan. Kaasukahva ja tehokas 1000W moottori avaa aivan uusia ulottuvuuksia pyöräilylle ja ennen kaikkea ne tekevät pyöräilystä erittäin hauskaa ja monipuolista.

Mikäli mietit ainoastaan muutaman sadan euron säästöä verotuksessasi, mutta oikeasti haluat E/FAT 1000W pyörän niin osta se ilman veroetuakin ja nauti E/FAT:n tuomasta uudenlaisesta pyöräilykokemuksesta, jota et millään muulla laitteella pysty kokemaan! 

ONKO VEROETU OIKEASTI SÄÄSTÖ?

Kuten huomaat alla olevasta taulukosta, tulee E/FAT 1000W pyörän ostohinta edullisemmaksi ilman veroetua kuin kilpailevien sähköfatpyörien hankinta veroedun kanssa.

Huomioi myös, että kun hintaan lasketaan mukaan työnantajalle tuleva kuukausittainen leasing-palvelumaksu on pyörän kokonaishinta melkein sama kuin ilman veroetua ostaessa.

Laskennan palkkatulo perustuu kesäkuussa vuonna 2023 julkaistuun Alma Talentin tutkimukseen, jonka mukaan suomalaisten mediaanitulo oli 3822€. Laskurina on käytetty Oomi Fillari-Työsuhdepyörälaskuria.

Klikkaa alla olevaa taulukkoa niin saat sen isommaksi.

Huomioi vielä, että asiakas on sidottu samaan pyörään koko leasingsopimuskauden ajaksi. Jos haluat palauttaa pyörän kesken sopimuskauden tulee pelkästä palauttamisesta lisäkuluja sekä menetät kaikki jo leasingyhtiölle maksamasi rahat.
Vapaus leasingyhtiölllä kulut ovat 260€ + mahdolliset kuljetuskulut Helsinkiin. Lisäksi jos pyörä palautetaan ensimmäisen kuuden kuukauden aikana, tulee maksettavaksi leasing maksut kuuteen kuukauteen saakka. Esimerkiksi jos pyörän palauttaa 4kk jälkeen niin maksettavaa tulee palautusmaksu 260€ + kahden kuukauden leasingmaksu 200€.

MIKSI E/FAT 1000W ON HINTA/LAATUSUHTEELTAAN NIIN HYVÄ?

E/FAT 1000W on itse suunnittelemamme ja valmistuttamamme sähköpyörä. Komponentit tulevat suoraan tehtailta liikkeeseemme Helsingin Vartiokylään, jossa loppukokoonpanemme pyörät. Myymme itse kaikki pyörät ilman jälleenmyyjiä tai muita välikäsiä.

Kaikki mitä pyörän valmistukseen, myyntiin, markkinointiin, takuuhuoltoihin, verkkosivujen tekemiseen yms. tapahtuu yrityksemme toimesta. Kaikki pyörään liittyvät asiat siis tehdään ilman välikäsiä ja näin ollen ilman lisäkuluja.

Resurs Bank polkupyörätilillä jopa 48kk maksuaikaa ja 12kk korotonta maksuaikaa!
Katso tarkemmat ehdot ja ohjeet klikkaamalla Resurs logoa.

OLETKO ITSE YRITTÄJÄ?

Jos ostat E/FAT 1000W pyörän yrityksellesi on säästö isompi kuin työsuhdepyörää liisatessa. E/FAT pyörän ostossa saat vähentää alv. 24% sekä kirjata oston yrityksen kuluihin.

Huomioi, että työsuhdepyörän ostoa ei saa vähentää verotuksessa. Meillä on useita yritysasiakkaita kuten rakennusyhtiöitä jotka liikkuvat E/FAT pyörällä työmaiden välissä, verkkokauppoja jotka vievät E/FAT:llä paketit postiin, vuokraamoita, metsuri joka ajaa varusteet sinne minne moottoriajoneuvoilla ei ole yleisesti lupa mennä.

Yrityksille meiltä löytyy myös yhteistyö Svea Leasingin kanssa. Ota meihin yhteyttä ja kysy leasing-tarjous!

VOIKO MOOTTORIN TEHON RAJOITTAA 250W JA KAASUKAHVAN MYYDÄ ERIKSEEN?

Ei voi. Se on laitonta ja mikäli pyörä myydään vastaavalla tavalla syyllistyy sekä myyjä, että ostaja lainvastaisiin toimiin.

Ajoneuvolaki 15.1.2021/82
5 § Ajoneuvon, järjestelmän, komponentin, erillisen teknisen yksikön, osan ja varusteen käyttö liikenteessä
Ajoneuvoa, järjestelmää, komponenttia, erillistä teknistä yksikköä, osaa ja varustetta ei saa käyttää liikenteessä, jollei ajoneuvotyyppiä tai yksittäistä ajoneuvoa, järjestelmää, komponenttia, erillistä teknistä yksikköä, osaa tai varustetta ole asianmukaisesti hyväksytty liikenteeseen.

MIKSI E/FAT 1000W SÄHKÖFATPYÖRÄSTÄ EI SAA POLKUPYÖRÄETUA?

Työnantaja voi tarjota E/FAT pyörän normaalina työsuhde-etuna, mutta L1e-A luokan polkupyörät eivät kuulu 2021 voimaan astuneen veroedun piiriin ja täten ne ovat normaalisti verotettavaa työsuhde-etua.

Polkupyöräetua voi käyttää vain alla olevat kriteerit täyttäviin sähköpyöriin:
Polkupyöräedun piiriin kuuluvat tavanomaiset polkupyörät sekä sähköavusteiset polkupyörät, joiden suurin
teho saa olla enintään 250 W, avustuksen on kytkeydyttävä pois päältä kun nopeus saavuttaa 25 km/h ja avustus saa toimia
vain poljettaessa (ei saa olla kaasukahvaa).

Miksi E/FAT 1000W ei sisälly polkupyöräetuun?
E/FAT 1000W on ajoneuvoluokaltaan moottorilla varustettu polkupyörä (alaluokka L1e-A). Moottorilla varustetun polkupyörän (L1e-A) suurin teho saa olla enintään 1000 W, moottori voi toimia ilman polkemista, mutta sen on kytkeydyttävä pois päältä kun nopeus saavuttaa 25 km/h.

Tieliikennelaissa E/FAT 1000W kuitenkin rinnastetaan sähköttömään polkupyörään ja sillä noudatetaan polkupyörien liikennesääntöjä ja esim. jokaisenoikeutta.