Usein kysyttyä

Onko E/FAT 1000W polkupyörä?

Kyllä on. E/FAT 1000W sähköfatbike on L1e-A-luokan moottorilla varustettu polkupyörä. E/FAT huippunopeus on 25km/h ja teho 1000W. E/FAT:n ajoneuvoluokka on L1e-A ja siten se ei tarvitse ajokorttia eikä rekisteröintiä.
 

Trafi:
”Moottorilla varustetun polkupyörän (L1e-a) suurin teho saa olla enintään 1000 w, moottorin voi toimia ilman polkemista, mutta sen on kytkeydyttävä pois päältä kun nopeus saavuttaa 25km/h.”

Mikä on ajoneuvoluokka L1e-A?

Moottorilla varustetun polkupyörän (L1eA) suurin teho saa olla enintään 1000W. Moottori voi toimia ilman polkemista(esim. kaasukahvalla), mutta sen on kytkeydyttävä pois päältäkun nopeus saavuttaa 25km/h. Tätä suurempi nopeus voidaan siis saavuttaa vain polkemalla.

Suljetulla radalla, maanomistajan tai viranomaisen luvalla ja omalla vastuulla voidaan sähköpyörää ajaa sen moottorin antamalla maksimi nopeudella. HUOM! Takuu ei kata tuotteeseen tulevia vikojamikäli se on säädetty kulkemaan yli 25km/h.

Moottorilla varustettuun polkupyörään on otettava liikennevakuutus. Siihen saa myös (osakaskon, jonka avulla suojaat polkupyöräsi varkaudelta, ilkivallalta, tulipalolta yms. Moottorilla varustetut polkupyörät katsotaan tieliikennelaissa ja maastoliikennelaissa tavallisiksi polkupyöriksi, joten kuljettajan on noudatettava pyöräilijöitä koskevia liikennesääntöjä.

L1e-A -luokan sähköpyörän kuljettaminen ei vaadi ajokorttia, eikä sitä tarvitse rekisteröidä.

E/FAT 1000W Sähkömoottorin maksiminopeus?

E/FAT sähköfatpyörän sähkömoottorin maksiminopeus on 25km/h. Polkupyörän sähkömoottorin laillinen maksiminopeus on 25km/h. Tätä suurempi nopeus voidaan saavuttaa vain polkemalla. 

HUOM! Mikäli E/FAT säädetään tai viritetään kulkemaan yli 25 km/h sen takuu raukeaa, eikä pyörän valmistaja E FAT Finland Oy ole vastuussa sen käytöstä, virheiden aiheuttamista erityisistä tai seurauksellisista vahingoista tai välittömistä tai välillisistä kustannuksista.

E/FAT 1000W Akun kesto


Akun kesto riippuu monesta tekijästä; minkälaisessa maastossa ajetaan, kuinka paljon ajetaan kaasukahvalla, millä tasolla poljinavustusta käytetään. Pääsääntönä voidaan pitää, että akku kestää 50-200 km. Akku latautuu täysin tyhjästä täydeksi n. 6-7 tunnissa. 

Sähköpyörän tarkan kantaman määrittäminen on vaikeaa, koska siihen ei ole käytettävissä standardoitua mittausmenetelmää. Kantaman pituuteen vaikuttaa kuitenkin moni ulkoinen tekijä, esimerkiksi nopeus, lämpötila, rengaspaine, tuuli, ajajan ja kuorman paino, reitin korkeusvaihtelut, maaston tyyppi ja ajajan käyttämä oma poljinvoima.

Sähköpyöräsi moottori toimii poljettaessa ja kaasukahvalla. Mikäli ajat pyörääsi pelkällä kaasukahvalla, akkuvirta hupenee nopeasti.

Akussa on siis 832Wh,  mitä se tarkoittaa?
Mikäli pyörällä ajetaan siten, että jatkuva moottorin sähköavustus on 832W kestää akku yhden tunnin. Käytännössä keskimääräinen sähköavustuksen taso ei ole noin suuri. E/FAT:llä ajettaessa keskimääräinen sähköavustuksen taso on n. 0-300W. Tämä taas riippuu kaikista aiemmin mainitsemistamme tekijöistä. 

Todistetusti pyörällämme on ajettu 1 poljinavustimella 240km mökille ja 40km pelkällä kaasukahvalla kaupunkiolosuhteissa. Itse ajamme E/FAT pyörillämme 3-4h maastolenkkejä (n. 50-70km) jonka jälkeen akkua on vielä hyvin jäljellä.
 

Huom! Tärkeää on huomioida että tuotteemme akku on yksi markkinoiden tehokkaimmista: 832Wh/16Ah/52V, eli se sisältää eniten Wattitunteja eli ”polttoainetta”. 

 

Katso lisää akun ohjeita käyttöohjeet sivultamme: https://efat.fi/kayttohjeet/ 

Mitä varusteita/tarvikkeita E/FAT:iin kuuluu vakiona?

E/FAT:ssä tulee vakiona kaikki tarpeellinen mitä ajamiseen tarvitset. Vakiona tulee mm. akku, laturi, näyttö, polkimet, seisontatuki, satula. Erikseen ostettavia lisävarusteita ovat mm. lokasuojat, tavarateline, valot, lukot. Lisätarvikkeet löydät täältä: https://efat.fi/varaosat-ja-tarvikkeet/

 

Missä voin huoltaa E/FAT sähköpyörän?

Suosittelemme vahvasti huoltamaan E/FAT Sähköfatpyörääsi säännöllisin väliajoin pyörän toimintavarmuuden ylläpitämiseksi sekä pyörän käyttöiän maksimoimiseksi. E/FAT:n polkupyörämekaniikan sekä sähköosien perushuollot voi suorittaa ammattimainen pyöräkorjaamo (esim. kausihuollot, vaihteiden säädöt, keulahuolto, osien vaihdot yms.).

 

Takuuhuollot sekä kriittisimmät sähköosat tulee huoltaa ja korjauttaa vain E FAT Finland Oy:ssä (esim. akku, moottori, ohjainyksikkö).

 

Pyörän toimintavarmuutta ja käyttöikää pidentääkseen pyörän perushuollot kannattaa tehdä myös itse. Katso vinkkejä pyöräsi huolenpitoon Huolto sivultamme.

 

Mistä saan varaosia E/FAT pyörääni?

Olemme itse suunnitelleet suuren osan E/FAT:ssä käytetyistä osista joten kaikkia varaosia ei ole saatavilla muualta kuin meiltä. Voit tilata varaosia verkkokaupastamme tai liikkeestämme Helsingin Vartiokylästä.

Saako E/FAT:llä liikkua maastossa jokamiehenoikeudella?

Kyllä saa. Alla ympäristöhallinnon vastaus kysymykseen.

  • Saako ajoneuvolain 1090/2002 11 §:ssä tarkoitetulla L1e-A ajoneuvoluokkaan kuuluvalla sähkömoottorilla varustetulla polkupyörällä ja lain 19 a §.ssä tarkoitetulla kevyellä sähköajoneuvolla liikkua maastossa jokamiehenoikeudella?
L1e-A alaluokkaan kuuluvaan enintään 1000 watin tehoisella sähkömoottorilla varustettuun polkupyörään sekä enintään 1000 watin tehoiseen kevyeen sähköajoneuvoon sovelletaan moottorittomien ajoneuvojen vaatimuksia ja niillä saa liikkua maastossa jokamiehenoikeudella. Vastaavasti kuten muissakin jokamiehenoikeudella sallituissa liikkumismuodoissa, toiminnasta ei kuitenkaan saa aiheutua maanomistajalle vähäistä suurempaa haittaa.

Saako E/FAT:llä kuljettaa metsästysasetta tai -jousta?

Kyllä saa. Alla poliisihallituksen virallinen kanta metsästysaseen tai metsästysjousen kuljettamiseen L1e-A-luokan moottorilla varustetulla polkupyörällä. 

Metsästysaseen ja metsästysjousen kuljettaminen L1e-A-luokan moottorilla varustetulla polkupyörällä on sallittua metsästyslain 35 §:n 3 momentin kiellosta huolimatta. L1e-A-luokan moottorilla varustettu polkupyörä ei ole sellainen moottorikäyttöinen ajoneuvo, jota metsästyslaissa on tarkoitettu, koska moottorilla varustetun polkupyörän käyttömahdollisuudet ovat rajalliset. Näin ollen se rinnastetaan metsästämisessä polkupyörän käyttöön samassa tarkoituksessa ja sitä saa näin ollen käyttää maastossa – ja muutenkin – metsästysaseen ja metsästysjousen kuljettamiseen metsästyslain mukaisesti.

Lähde: Poliisihallitus, POL-2020-30161

 

Voinko ajaa E/FAT:ia pelkästään kaasukahvalla?

Olemme suunnitelleet pyörän siten, että kaasukahvaa käytetään pääosin auttamaan pyöräilijää pahoissa paikoissa kuten kiihdyttämisessä, ylämäissä, mutkissa ja esteiden yli menemisessä. Pyörää voi myös ajaa pelkästään kaasukahvaa käyttäen mutta emme suosittele tekemään sitä pitkiä aikoja kerrallaan. Mikäli ajat pyörääsi pelkällä kaasukahvalla, akkuvirta hupenee nopeasti. Siinä tapauksessa sähköpyörällä ei päästä ilmoitetun kantaman mukaista matkaa. Pelkällä kaasukahvalla ajamisessa tulee myös moottorin ylikuumenemisvaara.

Haluamme muistuttaa, että E/FAT ei ole mopo vaan sähköavusteinen polkupyörä.

 

Onko E/FAT:iä raskasta polkea ilman sähköavustusta?

Olemme suunnitelleet E/FAT:n nimenomaan polkupyöräksi jota on myös helppo ja mahdollisimman kevyt ajaa ilman sähköavustinta.

Miten E/FAT toimitetaan?

Voit tilata E/FAT:n Matkahuollon kotiinkuljetuksella tai noutaa pyöräsi liikkeestämme Helsingin Vartiokylästä. E/FAT toimitetaan täysin koottuna 100% kasausasteella, koeajettuna/ajovalmiina, akku ladattuna ja tilaamasi tarvikkeet kiinnitettyinä. Voit ajaa pyöräsi liikkeestämme kotiisi. Pyörän mukana toimitetaan metallinen akun latauslaatikko. Latauslaatikon kuljettamiseen kannattaa varata laukku / reppu.

Matkahuollon kotiinkuljetuksessa pyörästä pitää poistaa suojapahvit. Pahvien poiston jälkeen pyörä on ajovalmis.

Toimituskulut Matkahuollon kautta on 79€ ja ilmaiset jos noudat pyöräsi liikkeestämme.

Matkahuolto toimittaa pyörät vain asiakkaan ilmoittamaan osoitteeseen. Pyörän noutaminen Matkahuollon asiamieheltä ei ole mahdollista. Tämä on Matkahuollon sääntö ja meillä ei ole mahdollista vaikuttaa siihen.

 

Kannattaako minun ostaa M/18" vai L/21"?

M18″ on suunniteltu n. 160 – 180cm pituisille ja L21″ n. 180cm ja sitä pidemmille kuskeille. Suosittelemme koeajamaan E/FAT:n jotta pyöräsi on varmasti oikean kokoinen juuri sinulle. Meillä on aina Helsingin Vartiokylän liikkeessämme koeajettavana molemmat koot. Jos sinulla ei ole mahdollista koeajaa pyörää Helsingissä löytyy E/FAT myös useista vuokraamoista ympäri Suomen. Katso vuokraamot täältä.   

Kuinka E/FAT kestää pakkasta?

E/FAT polkupyörällä voi ajaa pakkasella täysin normaalisti. Huomioikaa kuitenkin, että kosteus, kova pakkanen ja osiin tarttuva lumi saattavat aiheuttaa toimintahäiriöitä ja jähmettää polkupyörän mekaniikkaa, esim. vaihdevaijerit, ketjut ja pakat, vapaaratas, iskunvaimennus, yms.

Huom. Akku pitää aina ottaa käyttöön lämpimänä. Jos akkua on säilytetty kylmässä ota se huoneen lämpöön vähintään 30 minuutiksi ennen kuin lähdet pyöräilemään tai lataat akkua. Akkua ei saa käyttää kylmänä tai sen elinikä lyhenee.

Talvella akun avustama ajomatka (kapasiteetti) voi heikentyä arviolta n. 1-30%, riippuen pakkasesta ja akun lämpösuojauksesta.

Kuinka E/FAT kestää sadetta/märkää/kosteutta?

E/FAT on hyvin roiskesuojattu ja sillä voi ajaa sateella ja märällä kelillä. Pyörän komponentit eivät kuitenkaan ole täysin vesitiiviitä ja on hyvä muistaa muutama ohjesääntö:

Rankalle vesisateelle tai vedenpaineelle altistuminen on usean sähköisen liikkumisvälineen sähköhäiriöiden ongelma, sillä esim. polkupyörän osia ei voida koteloida yhtä tehokkaasti kuin autossa tai moottoripyörässä. Talvisilla teillä pyörä tulee helposti märäksi ja kuraiseksi. Kosteus ja suola eivät ole hyväksi pyörän mekaniikalle eikä sähköosille. Pyörän säännöllinen pesu ja huolellinen kuivaaminen ja ketjujen rasvaus on tärkeää.

Monitoimiöljy on erittäin hyvä aine vettä/kosteutta vastaan (esim. WD-40, CRC-556, yms.). Kyseistä öljyä kannattaa suihkauttaa tasaisin väliajoin esim. kaikkien pikaliittimien (avattuna), kaasukahvan ja näytön saumoihin/USB-liittimeen, näytön nappuloiden väliin, akun katkaisijaan ja pinneihin sekä ohjaamosta tulevien johtojen yhdistäjä kappaleeseen jolloin kosteus/korroosio pysyy niistä loitolla (öljykalvo syrjäyttää veden).

Kaikkien sähköpyörien on myös tärkeää päästä kuivumaan tasaisin väliajoin. Esim. pelkästään katoksessa säilytettävän pyörän komponentit eivät Suomen syksyssä ja talvessa pääse kuivumaan kunnolla. Suosittelemme siis säilyttämään pyörää lämpimässä sisätilassa mikäli vain mahdollista.

Mikäli yksittäisistä osista pitää poistaa sisäistä kosteutta on paras niksi hiustenkuivaaja tai osan asettaminen lattialle missä on lämmitys jolloin kosteus haihtuu itsestään lämmön vaikutuksesta (koko pyöränkin voi laittaa kyljelleen lattialämmityksen päälle).

Suomen kehno sää ja vaihtelevat olosuhteet voivat nopeasti koitua polkupyörän komponenttien kohtaloksi ilman pientä lisäsuojaa. Laadukkaat puhdistus- ja suoja-aineet sekä monitoimiöljyt suojaavat haavoittuvia komponentteja kylmältä, märältä, lialta, yms.

KT-LCD näytössä näkyy mustia juovia / täpliä?

Kyseessä on nestekidenäyttö eli LCD (Liquid-Crystal Display). Se koostuu sähköisesti ohjatusta valoa polarisoivasta nesteestä, joka on suljettu soluihin kahden läpinäkyvän polarisoivan levyn väliin (sama kuin tietyn tyyppisissä matkapuhelimissa).

Kun näyttö on rikki tai vioittunut saattaa näytössä näkyä viivoja, kuvioita tai mustia pisteitä jotka voivat kasvaa ajan mittaan. Myöhemmin tällainen vaurio laajenee vääjäämättä tärinästä, lämpötilan vaihteluista tai mekaanisesta väännöstä. Jos vauriot ovat huomattavat, näyttö voi olla täysin musta. Tällainen vaurio aiheutuu aina nestekidenäyttöön joko ulkopuolisesta iskusta tai siitä, että LCD-näyttö on ollut painautuneena, esimerkiksi kuljetuksen aikana.

Tuotteen rikkoutuminen ulkoisen voiman takia ei ole valmistusvika, joka kuuluisi takuun piiriin (”Takuu kattaa vain valmistus ja raaka-aine virheet”).

Kuluttajansuojalain 5 luvun 15 a §:n mukaan virhevastuuta ei synny jos huonontuminen johtuu tapaturmasta, tavaran vääränlaisesta käsittelystä tai muusta ostajan puolella olevasta seikasta.

Uusi näyttö 79€. Näytön vaihto on erittäin helppoa suorittaa itsenäisesti. Näytön mukana tulee pikaliittimet ja muutama ruuvi. Osta uusi näyttö tästä.

Näytössä lukee Info_03.

Ylikuumenemis- ja rikkoutumisvaara mikäli moottoria vedätetään liikaa polkematta.

Moottorin lämpötilan saavuttaessa 120c näytön oikeassa laidassa oleva lämpötilan lukema alkaa vilkkua. Silloin suosittelemme käyttämään vähemmän sähköavustusta. Jos moottorin lämpötila saavuttaa 140c lämpötilan tulee näytölle koodi ”INFO 03” (moottorin ylikuumenemissuoja kytkeytyy ja on odotettava n.15min että se jäähtyy ja alkaa taas toimia).


Huom! Vaikka tämä ei vielä riko moottoria saattaa se useita kertoja toistuessaan vahingoittaa moottoria ja näin moottorin elinikä laskee ja mahdollisia vikoja saattaa ilmestyä. Takuu ei kata moottorin ylikuumenemisesta johtuvia vikoja.

Jos Info_03 näkyy näytössä vaikka pyörällä ei ole ajettu tarkista, että moottoriin menevän johdon pikaliitin on kunnolla kiinni.

Voinko kiinnittää pyöräkärryn E/FAT:iin?

E/FAT pyörän napamoottorin ja sen paksumman akselin takia taka-akseli tai rungon haarukka ei ole suunniteltu polkupyöräkärryjen vetämiseen, eikä siinä täten ole paikkaa pyöräkärryn kiinnitykselle. Huom! Kysy henkilökunnaltamme ohjeita aisamallisen peräkärryn kiinnitykseen.

Satulaputkeen suunniteltu aisan kiinnitys on mahdollista.

 

E/FAT:n kuljettaminen auton pyörätelineessä?

Kun kuljetat pyörää auton kuljetustelineessä suosittelemme ottamaan akun irti kuljetuksen ajaksi sekä suojaamaan pyörän esimerkiksi pyöräpeitteellä. Auton perässä/katolla pöllyävä vesi/suola/hiekka saattaa vahingoittaa pyörää esimerkiksi tunkeutumalla liittimiin tai laakereihin.

Asiakkaidemme toimiviksi todetut pyörätelineet E/FAT:n kuljettamiseen:

Thule VeloSpace XT 2

Thule VeloSpace XT 3

Thule ProRide Fatbike Adapter

E/FAT:n paino ilman akkua on n. 24kg.

Kattoteline:

Kattotelineen hyvä puoli on siinä, että pyörä on poissa auton taakse muodostuvan ajoviiman pöllyttämästä vedestä, hiekasta ja kurasta eikä pyörä ole takavalojen eikä rekisterikilven edessä. 
Varjopuolia on hankala nostokorkeus, ajoviiman aiheuttama suhina, auton polttoaineen lisäkulutus sekä pyörään liiskaantuvat hyönteiset.

Takateline:

Pyörä on helppo kiinnittää takatelineeseen. Auton nostattama pyörre saattaa kuitenkin liata sekä vahingoittaa pyörää esimerkiksi tunkeutumalla liittimiin tai laakereihin.


Pyörän suojaus:

Pyörän hyvä suojaus on tärkeää etenkin sateisella ja märällä ilmalla. Akku pitää ottaa pois pyörästä kuljetuksen ajaksi. Pyörä kannattaa myös suojata peitteellä. 
Suojaa ainakin pyörästä koko ohjaustanko siten, että näyttö ja johtojen pikakiinnikkeet jäävät suojaan. Suojaa myös ohjaustangosta lähtevien neljän johdon yhdistymiskohdassa oleva kappale. Akun telakka on myös tärkeä suojata hyvin.  

Osta ohjaustangon suoja: https://efat.fi/efatbike/ohjaustangon-suoja/

Vinkki:
Suihkumyssystä saa hyvän suojan esim. akun telakan ja näytön/näppäimistön päälle kuljetuksen ajaksi tai kun pyörää pitää säilyttää ulkona.

 

E/FAT:n akun kierrätys

Toisin kuin esimerkiksi kännyköissä ja työkaluissa käytettyjä pieniä litiumakkuja, isoja litiumakkuja ei saa palauttaa kauppojen paristokeräyslaatikoihin. Litiumakut eivät irrallisina kuulu myöskään kuulu sähkö- ja elektroniikkalaitteiden tai lyijyakkujen keräyspisteisiin. Paristoja ja akkuja ei tule koskaan hävittää sekajätteen mukana. Lähde: http://akkutieto.fi/

Lähimmän keräyspisteen löydät kierratys.info-hakupalvelusta.
Katso hyödyllistä lisätietoa myös https://zombiakku.fi/fi/

Huom! Irtoparistot ja akut eivät kuulu koskaan sähköromun joukkoon vaan ne tulee laittaa niille varattuun keräysastiaan.

Erilliskeräysmerkintä tarkoittaa, että tuotetta ei saa hävittää kotitalousjätteen joukossa. Kun hävität tuotteen, vie se asianmukaiseen keräys- tai kierrätyspisteeseen. Huolehtimalla tällä merkillä varustetun laitteen asianmukaisesti kierrätykseen vähennät kaatopaikalle päätyvän jätteen määrää ja mahdollista ympäristölle ja terveydelle aiheutuvia haittoja.

Lisätietoja antaa E FAT Finland Oy

Lastenistuimen kiinnitys

Runkoon kiinnitettävä lastenistuinmalli on mahdollista asentaa E/FAT:iin. Silloin on tärkeää valita adapteri/kiinnikepala jossa on urat johtoja/vaijereita varten, jotta johdot eivät jää puristuksiin adapterin väliin. E/FAT pyörässä kulkee 2 johtoa pystyputkea pitkin.

Kuuluuko E/FAT polkupyöräedun ja romutuspalkkion piiriin?

E/FAT ei valitettavasti kuulu näiden tukien piiriin. Max 250w poljinavusteinen sähköpolkupyörä on verotuksellisesti polkupyöräedun piirissä.

L1e-A ja L1e-B luokan polkupyörät eivät kuulu veroedun piiriin.

Maalipinta on kulunut vaijerien hankauksesta

Polkupyörissä on normaalia, että vaijerit saattavat hangata rungon maalipinnan puhki. Takuu ei kata normaalia kulumista, huononemista, tai sään aiheuttamaa tuotepintojen muuttumista. On itse huolehdittava oikeaoppisesta ja säännöllisestä pesusta, huollosta ja säilytyksestä. Sekä otettava huomioon ja suojattava ne rungon osat, jotka ovat alttiina ketjun, vaijereiden, yms. hankaukselle.
Tämän voi välttää esim. käyttämällä aiheeseen suunniteltuja suojateippejä (läpinäkyvänä tai värillisenä).
E/FAT:n runko on alumiinia joten ruostumisen vaaraa ei ole (aihe on ainoastaan kosmeettinen). Mikäli maalipintaan on jo tullut hankaumaa voi sen yrittää paikata paikkamaalilla. Esim. Jopon paikkamaalit on lähellä E/FAT:n rungon sävyjä. Täysin samoja ne eivät kuitenkaan ole ja sävyeron havaitsee selkeästi.
 https://www.baiks.fi/tuote/tarvikkeet-ja-varaosat/jopo-tarvikkeet/paikkamaali-25ml/

Voinko viedä E/FAT pyöräni ulkomaille?

E/FAT:n vieminen ulkomaille on aina pyörän omistajan vastuulla ja E FAT Finland Oy ei ole missään vastuussa Suomen ulkopuolella sijaitsevista pyöristä.

Otathan itse selvää kohdemaan lakiasetuksista jos olet viemässä pyörääsi ulkomaille. Suomessa ja muualla EU-alueella E/FAT on L1e-A luokan moottorilla varustettu polkupyörä (L1e-A vehicle (powered cycle)). Maakohtaisia asetuksia saattaa kuitenkin olla.

Huomioi paikalliset lakiasetukset varsinkin jos viet E/FAT:n EU:n ulkopuolisiin maihin.

Liikennevakuuttaminen

Tarvitseeko E/FAT 1000W liikennevakuutusta?

E/FAT on L1e-A luokan moottorilla varustettu polkupyörä ja tarvitsee siten liikennevakuutuksen. Moottorilla varustetun polkupyörän (L1e-a) suurin teho saa olla enintään 1000W, moottorin voi toimia ilman polkemista, mutta sen on kytkeydyttävä pois päältä kun nopeus saavuttaa 25km/h. Liikennevakuutus on otettava moottorilla varustetuille polkupyörille.  Siihen saa myös (osa–)kaskon, jonka avulla suojaat polkupyöräsi varkaudelta, ilkivallalta, tulipalolta yms.

Huom. Myös yritykset, jotka vuokraavat pyöriä asiakkailleen tulee hankkia vakuutus kyseiseen toimintaan. 

 

Mistä saan liikennevakuutuksen ja kuinka paljon se maksaa?

Liikennevakuutusta L1e-A luokan moottorilla varustettuun polkupyörään voi kysyä omasta vakuutusyhtiöstä. Kaikilla vakuutusyhtiöillä ei kuitenkaan ole toistaiseksi valmiita tuotetta L1e-A luokalle. Liikennevakuutus maksaa n. 70-150€ / vuosi. Osakasko n. 20-100€ / vuosi.

Olemme selvittäneet eri vakuutusyhtiöden kanssa L1e-A luokan sähkömoottorilla varustettujen polkupyörien vakuutuksia ja voitte pyytää meiltä yhteystiedot myyntihenkilöille, jotka tietävät asiasta parhaiten ja osaavat neuvoa vakuutuksien hinnoissa. (Huom. ei kaupallinen yhteistyö).

L1e-A liikennevakuutus ei pitäisi maksaa paljoa yli 100€ / vuosi. Todennäköisesti se pitäisi saada alle 100€ / vuosi. Mikäli teille tarjotaan vakuutusta jonka hinta on sadoissa euroissa on silloin liikennevakuutus väärälle ajoneuvoluokalle (esim. L1e-B).

Olemme olleet useasti vakuutusyhtiöihin yhteydessä ja opastaneet heitä L1e-A luokan liikennevakuutuksista mutta koska ajoneuvoluokka on vielä suhteellisen uusi eikä vakuutusten määrä ole vielä niin iso, että vakuutusyhtiöiden koko henkilökunta olisi tietoisia liikennevakuutuksesta.

 

 

Tarvitsenko erillisen varkausvakuutuksen (osa-kaskon) pyörälleni?

Pääsääntöisesti L1e-A luokan polkupyörät eivät kuulu kotivakuutuksen piiriin vaan niille pitää ottaa erillinen osakasko. Osakasko maksaa kokemuksemme mukaan joitain kymppejä vuodessa.

Varkaus- ja ilkivaltavakuutus saattaa myös sisältyä joidenkin yhtiöiden kotivakuutukseen. Mikäli vakuutusyhtiösi edustaja sanoo ettet tarvitse erillistä osakaskoa suosittelemme sinua pyytämään häneltä tämän kirjallisesti esim. sähköpostiin. Myös osakaskon kanssa saattaa riippua henkilöstä vakuutusyhtiön sisällä osaako hän antaa oikeaa informaatiota vakuutuksesta.