efat logo electric fatbike with twist throttle

E/FAT 1000W SÄHKÖFATBIKE SOPII TÄYDELLISESTI METSÄSTYKSEEN!

E/FAT 1000W Sähköfatbike on suunniteltu erityisesti vaikeakulkuisiin maastoihin, joihin moottoriajoneuvolla ei ole yleisesti lupa mennä tai perinteisellä polkupyörällä pääsy voi olla hankalaa. Voimakas 1000W moottori, kätevä kaasukahva, leveät 4.5″ renkaat ja suuri kantokyky mahdollistavat aseen ja varusteiden kuljetuksen vaivattomasti. Riittoisa akku antaa mahdollisuuden tehdä pidempiä metsäreissuja. 

SAAVUTA PASSIPAIKAT VAIVATTOMASTI

 Passipaikat eivät aina ole helposti saavutettavissa. Useasti auton joutuu jättämään kauas parkkiin. Jalkapatikalla pääsy passiin syö turhaan hyvää valoisaa aikaa, joka muutoinkin on syksyllä kortilla. Niin sanotulla tavallisella pyörällä saa painaa metsässä pää märkänä ja vaikeassa maastossa menee taluttamiseksi. Kapea rengas uppoaa pehmeissä paikoissa, varsinkin kun pyörässä on varusteiden tuomaa lisäpainoa.

E/FAT 1000W sähköfatpyörä puolestaan kulkee vaivattomasti vaikeassakin maastossa. Leveä 4.5″ tuuman rengas kantaa hyvin pehmeissä paikoissa ja lumella. Sähköavustuksen ja kaasukahvan ansiosta sinun ei tarvitse hikoilla itseäsi läpimäräksi lähestymisissä ja palella sitten passissa päästyäsi. Energiaa säästyy olennaiseen. Suuren kapasiteetin akku (832Wh) kestää pidemmätkin reissut ilman lataamista. Liikut tarvittaessa helposti passipaikkojen välillä päivän aikana. E/FAT 1000W sähköfatpyörän hyvän kantokyvyn ansiosta kaikki varusteesi kulkevat mukana vaivatta. Lisävarusteina löytyy niin tavaratelinettä kuin jykevää etukoriakin. Kysy lisää asiantuntevilta myyjiltämme.

E/FAT 1000W on todellinen metsästyspyörä!

YouTube player

Metsästäjäliiton jäsenille julkaistava Jahti-lehti testasi E/FAT 1000W sähköläskipyörän

Metsästys ja kalastus -tubettaja Teemu Silvonen käyttää usein E/FAT 1000W pyörää metsästyksessä. Katso alhaalla olevista videoista miten E/FAT 1000W voi hyödyntää jahdissa. Ota Teemun kanava tilaukseen ja katso myös muita viihdyttäviä metsästysaiheisia videoita.

E/FAT:llä pyyn metsästystä alk. 17:25

YouTube player

E/FAT:llä riekon metsästystä alk. 7:43

YouTube player

Riekon esittely alk. 10:49

YouTube player

E/FAT 1000W jahtipyörä Metsästys ja Kalastus lehden testissä. Klikkaa alla olevaa kuvaa lukeaksesi artikkelin.

Metsästyskoirien juoksutus

Metsästyskoira tarvitsee säännöllistä liikuntaa myös metsästyskauden ulkopuolella. E/FAT sähköpyörän avulla juoksutat koirat metsätiellä, pellolla tai vaikka järven jäällä.

E/FAT 1000W sopii täydellisesti myös hiipimisjahtiin

Nuka Trail Youtube-kanavaa tekevä Kari käytti E/FAT 1000W pyörää kaurispukkijahdissa. Osa jahdista on hiipimisjahtia eli hiipimistä peltojen läpi jos niillä sattuisi olemaan kauriita.  Osa pelloista on sopivan lähellä toisiaan ja niille pääsee kätevästi ja äänettömästi pyörällä. Myös tiedustelua ennen jahdin alkua pystyy toteuttamaan pyörällä. Katso video!

YouTube player

E/FAT 1000W on moottorilla varustettu polkupyörä (L1e-A) ja sillä saa liikkua maastossa jokaisenoikeudella sekä kuljettaa metsästysasetta ja -jousta.

Ympäristöhallinnon virallinen kanta:

L1e-A alaluokkaan kuuluvaan enintään 1000 watin tehoisella sähkömoottorilla varustettuun polkupyörään sekä enintään 1000 watin tehoiseen kevyeen sähköajoneuvoon sovelletaan moottorittomien ajoneuvojen vaatimuksia ja niillä saa liikkua maastossa jokaisenoikeudella. Vastaavasti kuten muissakin jokaisenoikeudella sallituissa liikkumismuodoissa, toiminnasta ei kuitenkaan saa aiheutua maanomistajalle vähäistä suurempaa haittaa.
Lähde: Ympäristöhallinto


Poliisihallituksen virallinen kanta:

Metsästysaseen ja metsästysjousen kuljettaminen L1e-A-luokan moottorilla varustetulla polkupyörällä on sallittua metsästyslain 35 §:n 3 momentin kiellosta huolimatta. L1e-A-luokan moottorilla varustettu polkupyörä ei ole sellainen moottorikäyttöinen ajoneuvo, jota metsästyslaissa on tarkoitettu, koska moottorilla varustetun polkupyörän käyttömahdollisuudet ovat rajalliset. Näin ollen se rinnastetaan metsästämisessä polkupyörän käyttöön samassa tarkoituksessa ja sitä saa näin ollen käyttää maastossa – ja muutenkin – metsästysaseen ja metsästysjousen kuljettamiseen metsästyslain mukaisesti.

Lähde: Poliisihallitus, POL-2020-30161

Metsästysliiton julkaisema Jahtilehti teki selvityksen moottorilla varustetun polkupyörän laillisuudesta metsästyksessä. (Jahti 3/2023).

YouTube player

E/FAT miehet Teemu Silvosen vieraana metsällä

YouTube player

YouTube player

YouTube player