E/FAT 1000W on todellinen ympärivuotinen monikäyttöpyörä

Tehokkaan 1000W takanapamoottorin, kaasukahvan, leveiden 4,5″ renkaiden ja 140mm joustavan etuiskunvaimentimen ansiosta E/FAT 1000W sähköfatpyörälle on lukemattomia eri käyttötarkoituksia ympäri vuoden. Tällä sivulla on lueteltuna muutamia eri käyttötarkoituksia mutta muista, että vain mielikuvitus on rajana tälle monikäyttöiselle sähköfatpyörälle!

1000W Takanapamoottori on lainmukaisten sähköpolkupyörien tehokkain moottori, jonka avulla pääset sellaisten maastojen läpi mistä et aiemmin ajatellutkaan meneväsi polkupyörällä. Rantahietikko, mutainen maasto, jyrkät ylämäet, luminen polku; E/FAT 1000W puskee niiden yli.

Kaasukahva tuo aivan uuden ulottuvuuden ja hauskuusefektin polkupyöräilyyn. Kaasukahvaa kääntämällä saat aina itse valita avustuksen tason eikä silloin tarvitse erikseen näppäillä poljinavustustasoa korkeammaksi.

Leveät 4,5″ renkaat ovat todella monikäyttöiset ja rengaspaineiden avulla pyörää saa helposti muokattua käyttötarkoitukseen sopivaksi. Jos tarkoitus on ajaa maantietä pitkin esimerkiksi työmatkaa voi rengaspaineet nostaa n. 1,7 bar jolloin rengas rullaa melkein kuin maantiepyörässä. Jos taas kyseessä on maastoajoa metsässä voi paineet tiputta n. 0,8 bar jolloin renkaasta tulee todella mukava ja pitävä maastoon. Lumelle taas voi tiputtaa jopa n. 0,6 bar. Hyvä yleispaine on n. 1 bar jolla on hyvä ajaa sekä maastossa, että maantiellä.

140mm etuiskunvaimennin tuo runsaasti mukavuutta vauhdikkaaseen ajoon. Iskunvaimentimen jäykkyyttä on helppo säätää ajajan ja ajotyylin mukaisesti ja sen saa myös helposti lukittua esim. maantieajoa tai pitkiä ylämäkiä varten. Suosittelemme kuitenkin pitämään iskarin pääosin auki asennossa.

16/52V/832Wh Akku on kapasiteetiltaan yksi markkinoiden suurimmista ja kestää varmasti pitkilläkin lenkeillä. Akun kantama riippuu monesta tekijästä. Eniten kantamaan vaikuttaa kuinka paljon sähköavustusta käyttää, rengaspaineet, tuulen voimakkuus, kuskin ja kuorman paino, maaston vaikeus yms. Voidaan sanoa, että akku kestää n. 60km-200km.

Selaa sivua alaspäin lukeaksesi eri käyttötarkoituksista tai klikkaa alla olevia nappuloita!

YMPÄRIVUOTINEN TYÖMATKAPYÖRÄ

Pitkätkin työmatkat sujuvat vaivattomasti ja hikoilematta ympäri vuoden. Töihin mennessä voit käyttää isompaa sähköavustusta kun taas kotimatkalla voit ottaa enemmän kuntoilun kannalta ja käyttää vain pientä sähköavustusta. Kotimatka meneekin usein polkuja pitkin!

Tehokas sähkömoottori ja leveät renkaat mahdollistavat ympärivuotisen ajon ja E/FAT 1000W on myös lumessa ja loskassa kuin kotonaan. Jäisille keleille on saatavilla nastarenkaat.

E/FAT:n käyttökustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat kuin auton. E/FAT:n 832Wh akun latauskustannukset voi laskea seuraavalla kaavalla: (Akun Wh /1000) * energiakustannus (snt/kWh)

Esimerkkinä E/FAT:n akun lataukselle 40 snt/kWh energiakustannuksella: (832/1000)*40= 33,28 senttiä = 0,33€

Jos täydellä pääsee n. 100km tulee sähkökulutuksen hinnaksi siis 0,33€/100km.
(Huom! 100km akullisella on vain arvio ja vaihtelee avustuksen käytön mukaan n. 60-200km välillä)

Unohda liikenneruuhkat ja nauti ulkoilmasta ja kuntoilusta!

YouTube player

METSÄSTYSPYÖRÄ

E/FAT sähköfatpyörällä pääset kätevästi metsästysalueille, joihin moottoriajoneuvoilla ei ole yleisesti lupa mennä. Pyörä autoon, auto parkkipaikalle ja pyörällä kätevästi vaikka 30km päähän passipaikalle. E/FAT:llä kuljetat metsästyaseen kätevästi paikoille minne kävellen menisi vähintäänkin tunteja – yhteen suuntaan. Tehokas moottori, kaasukahva ja leveät renkaat mahdollistavat etenemisen hankalissakin maastoissa.

 E/FAT 1000W on sähkömoottorilla varustettu polkupyörä (L1e-A), jolla saa liikkua maastossa jokamiehenoikeudella* sekä kuljettaa metsäsyasetta ja -jousta**.

*Ympäristöhallinnon virallinen kanta:

L1e-A alaluokkaan kuuluvaan enintään 1000 watin tehoisella sähkömoottorilla varustettuun polkupyörään sekä enintään 1000 watin tehoiseen kevyeen sähköajoneuvoon sovelletaan moottorittomien ajoneuvojen vaatimuksia ja niillä saa liikkua maastossa jokamiehenoikeudella. Vastaavasti kuten muissakin jokamiehenoikeudella sallituissa liikkumismuodoissa, toiminnasta ei kuitenkaan saa aiheutua maanomistajalle vähäistä suurempaa haittaa.

Lähde: Ympäristöhallinto

**Poliisihallituksen virallinen kanta:

Metsästysaseen ja metsästysjousen kuljettaminen L1e-A-luokan moottorilla varustetulla polkupyörällä on sallittua metsästyslain 35 §:n 3 momentin kiellosta huolimatta. L1e-A-luokan moottorilla varustettu polkupyörä ei ole sellainen moottorikäyttöinen ajoneuvo, jota metsästyslaissa on tarkoitettu, koska moottorilla varustetun polkupyörän käyttömahdollisuudet ovat rajalliset. Näin ollen se rinnastetaan metsästämisessä polkupyörän käyttöön samassa tarkoituksessa ja sitä saa näin ollen käyttää maastossa – ja muutenkin – metsästysaseen ja metsästysjousen kuljettamiseen metsästyslain mukaisesti.

Lähde: Poliisihallitus, POL-2020-30161

KALASTUSPYÖRÄ

Erämaalampi. Täydellinen hiljaisuus. Sellainen, joka vinkuu tottumattoman korvaan mutta jota ei hetken päästä enää halua vaihtaa pois. Auto jäi 25 km päähän kun hiekkatie vaihtui metsäautotieksi. Aikaa päiväreissun verran. Kävellen matkaa saisi taittaa puolipäivää suuntaansa. Sähköttömällä fatpyörällä pääsisi hiestä märkänä perille. Kapearenkaisella sähköpyörällä ei mitään asiaa näihin maastoihin. E/FAT 1000W pyörän avulla pääset aamusta kalaan ja illaksi kotiin tuoreiden kyrmyniskojen kera. 

SINÄ VALITSET REITIN – E/FAT 1000W VIE PERILLE.

Vääntävän 1000W takanapamoottorin, kaasukahvan, leveiden renkaiden ja suuren kantokyvyn ansiosta kuljetat vaivatta kalastusvälineet alueille, joihin moottoriajoneuvoilla ei ole yleisesti lupa mennä.

E/FAT sähköfatpyörällä saa liikkua maastossa jokamiehenoikeudella.

RETKIPYÖRÄ

On päämääränäsi sitten ruskan ihailu, makkaranpaisto laavulla, uintiretki läheiselle rannalle tai vaikka telttaretki erämaassa, on E/FAT 1000W sinulle luotettava retkikumppani. E/FAT 1000W on todella monikäyttöinen retkipyörä. Suuren kantokyvyn, pystyn ajoasennon ja leveiden renkaiden tuoman tasapainon ansiosta kuljetat vaivatta retkeilyvarusteet alueille, joihin moottoriajoneuvoilla ei ole yleisesti lupa mennä. E/FAT Sähköpyörällä saa liikkua maastossa jokamiehenoikeudella.

GOLFPYÖRÄ

E/FAT 1000W sähköpyörällä vedät helposti golfbägiä kärryn kyydissä vaikka kotiovelta rangelle! Kärry kulkee kätevästi mukana ja saat vaivatta bägin kärrystä olalle tai pikalukituksen avulla koko kärryn mukaan, jolloin voit vetää bägiä perinteisen trolleyn tavoin. 

LASTENKULJETUSPYÖRÄ

Lapsi rakastaa olla vauhdikkaassa pyörän kyydissä ja kuski kuljettaa lasta vaivattomasti ja hikoilematta. Istuimen/peräkärryn ja lapsen tuoma lisäpaino ei tunnu missään kun alla on tehokas E/FAT! E/FAT:llä kuljetat lapsen helposti päiväkotiin ja jatkat pyörällä itse töihin.
Lastenistuimen ja -kärryn saa pikakiinnikkeiden avulla sekunneissa irrotettua ja kiinnitettyä. Pitkät pyöräretket lasten kanssa ovat todellista laatuaikaa.

TALVIPYÖRÄ

Leveät fat-renkaat ovat lumessa kuin kotonaan. Alunperin fatbike onkin kehitetty Alaskan lumisiin ääriolosuhteisiin.  Juurikin leveiden renkaiden ja pyörän tehokkaan moottorin ansiosta E/FAT 1000W puskee lumen ja loskan läpi kuin isompikin mönkijä. Kevään kantohangilla ajaminen se vasta hauskaa onkin. E/FAT 1000W on Suomessa suunniteltu ja Suomen rajuissa olosuhteissa testattu ja kehitetty pyörä. E/FAT sähköpyörällä ajat vuoden ympäri!

VAUHDIKAS MAASTOPYÖRÄ

E/FAT:n juuret on maastopyöräilyssä. E/FAT:n suunnittelun lähtökohtana oli rakkaus kahteen lajiin; enduro-moottoripyöräilyyn ja maastopyöräilyyn. Kaasukahvallisella fatpyörällä nämä kaksi lajia on saatu yhdistettyä loistavalla tavalla. 

Tieliikennelaissa E/FAT 1000W on kuten sähkötön polkupyörä, joten sillä voit vaivatta lähteä kotipihasta pyörien liikennesääntöjä ja esim. jokamiesoikeutta noudattaen vaikka lähimetsään. Pyörän ylläpito- ja käyttökustannukset ovat huomattavasti edullisemmat kuin moottoripyörissä. Meillä onkin lukuisia moottoripyörätaustaisia kuskeja asiakkaina.

YouTube player

PYÖRÄ GEOKÄTKÖILYYN

E/FAT 1000W on mahtava ja käytännössä toimivaksi testattu kulkupeli geökätköily -harrastuksessa. Akun suuri kapasiteetti antaa laajan alueen liikkua ja mahdollisuuden löytää useampia kätköjä. Vaikea maasto, eivätkä edes talvikelit tuota ongelmaa tälle sähköfatpyörälle. 

Kävimme itsekin testaamassa miten E/FAT soveltuu geokätköilyyn. Kurkkaa ensikertalaisen kokemukset alla olevasta videosta.

YouTube player

PYÖRÄ NUORILLE

E/FAT 1000W ajamiseen et tarvitse ajokorttia eikä siinä ole ikärajoja. E/FAT sopii siis kaikille ikään katsomatta. E/FAT sopii loistavasti nuorille esim. mopon korvikkeena. E/FAT:llä noudatetaan polkupyöräilyn liikennesääntöjä ja sillä voi ajaa monipuolisesti niin metsässä kuin pyöräteilläkin. Sähköpyörän käyttökustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat kuin polttomoottoroidun mopon puhumattakaan liikunnan hyödyistä!

KUNTOUTUSPYÖRÄ

E/FAT 1000W toimii erinomaisesti myös kuntoutukseen. Tehokkaan moottorin, viiden eri poljinavustustason ja kaasukahvan ansiosta esim. polven kuntoutus onnistuu todella hyvin. Polvi saa liikettä ja kunnosta riippuen voi kuski aina esim. pahimmat ylämäet auttaa kaasukahvalla jolloin polvelle jää vähemmän kuormaa. Ajan myötä kun polvi kuntoutuu voi kuski pudottaa avustustasoa ja näin saada nivelille isomman kuorman. E/FAT:n pystyn ajoasennon vuoksi myös esim. niska- ja rannevaivaiset pystyvät helpommin ajamaan tällä pyörällä.

LINTUHARRASTAJILLE

Kamera ja kiikarit kulkee kätevästi mukana tarakkalaukussa tai etukorissa. E/FAT:llä ajat helposti lintupaikoille ja pääset nopeasti sinne missä on tehty lajihavainto.