E/FAT 1000W HUOLTO

 

Suosittelemme vahvasti huoltamaan E/FAT Sähköfatpyörääsi säännöllisin väliajoin pyörän toimintavarmuuden ylläpitämiseksi sekä pyörän käyttöiän maksimoimiseksi. E/FAT:n polkupyörämekaniikan sekä sähköosien perushuollot voi suorittaa ammattimainen pyöräkorjaamo (esim. kausihuollot, vaihteiden säädöt, keulahuolto, osien vaihdot yms.).

Takuuhuollot sekä kriittisimmät sähköosat tulee huoltaa ja korjauttaa vain Vartiokylän Pyörässä (esim. akku, moottori, ohjainyksikkö).


Voitte myös aina itse tai antaa pyöräkorjaamonne soittaa ja konsultoida meitä ennen huoltotoimenpiteiden aloittamista. Autamme mielellämme tuotettamme koskevissa kysymyksissä.

Myös itse tehdyt pyörän ylläpitävät huoltotoimenpiteet kuten säännöllinen pyörän pesu, liikkuvien osien öljyäminen ja osien kiristäminen takaa pyörän toimivuuden. Päivitämme nettisivujamme ja tähän osioon on tulossa vinkkejä miten voit pitää pyöräsi toimintavarmana ympäri vuoden.

Osoite

Linnavuorentie 28
00950 Helsinki

Puhelin

040 553 4001

Sähköposti

vartiokylanpyora@gmail.com

}

Aukioloajat

Ma 12-20
Ti-Pe 10-18
La 10-15

E/FAT 1000W HUOLTOHINNASTO

ENSIHUOLTO


E/FAT 1000W: 69€

Ensihuolto tehdään kun pyörällä on ajettu 100-300km tai max 3kk ostopäivästä tai mikäli pyörässä huomataan huoltoa/säätöä vaativia asioita. 

Toimenpiteet:

– Pyörä putsataan liinalla ja sen ketju voidellaan

-Pyörän yleiskunto tarkistetaan (rungon, renkaiden ja osien mahdolliset vauriot ja kulumat)

– Ohjainlaakeri, ohjaintanko ja navat tarkistetaan ja säädetään

– Vanteet rihdataan rungossa (pinnat kiristetään ja vanteet suoristetaan)

– Jarrut ja vaihteet tarkistetaan ja säädetään (Jarrupalat eivät saa osua vapaana ollessaan vanteeseen tai jarrulevyyn. Nestejarruissa ei saa olla ilmaa ja vaihteiden tulee toimia ongelmitta.) *jarrun ilmaus on lisätyö

– Polkimet, kammet, satula, ruuvit ja mutterit kiristetään (pyörän kaikki osat niin sanotusti hakevat paikkansa ensimmäisten kilometrien aikana ja on tärkeää, että ne käydään läpi, ettei vahinkoja pääse sattumaan)

– Rengaspaineet tarkistetaan. 

KEVYTHUOLTO


E/FAT 1000W: 89€

E/FAT suositellaan huollettavaksi kerran vuodessa ja aktiivikuskeille suositellaan sen lisäksi ylläpitävää kevythuoltoa esim. loka-maaliskuun aikana jolloin maassa on paljon suolaa, lunta ja vettä. 

Toimenpiteet:

– Pyörä pestään ja puhdistetaan ja voitelua vaativat osat voidellaan. (Puhtaat ja öljytyt osat edesauttavat niiden toimintavarmuutta ja suojaavat niitä ruostumiselta ja kulumiselta)

– Pyörän yleiskunto tarkistetaan (rungon, renkaiden ja osien mahdolliset vauriot ja kulumat).

– Ohjainlaakeri, ohjaintanko, keskiölaakeri ja navat tarkistetaan ja säädetään (nämä osat saattavat usein löystyä käytössä).

– Vanteet rihdataan rungossa (pinnat kiristetään ja vanteet suoristetaan).

– Jarrut ja vaihteet tarkistetaan, säädetään ja puhdistetaan. Jarrupaloissa pitää olla kulutuspintaa eivätkä ne saa osua vapaana ollessaan vanteeseen tai jarrulevyyn. Nestejarruissa ei saa olla ilmaa. Vaihteiden tulee toimia ongelmitta. Molempien osien pitää myös olla puhtaina liasta ja rasvasta toimiakseen kunnolla. *Jarrun ilmaus on lisätyö.

– Polkimet, kammet, satula, ruuvit ja mutterit kiristetään (pyörän ruuvit ja mutterit saattavat löystyä käytössä).

– Rengaspaineet tarkistetaan. 

VUOSIHUOLTO


E/FAT 1000W: 129€

Laadukas vuosihuoltomme takaa sinulle ja pyörällesi useita huolettomia ja miellyttäviä ajokilometrejä. Suurin osa huolto- ja asennustöistä kuuluvat vuosihuollon hintaan

Toimenpiteet:

– Pyörä pestään ja puhdistetaan ja voitelua vaativat osat voidellaan. (Puhtaat ja öljytyt osat edesauttavat niiden toimintavarmuutta ja suojaavat niitä ruostumiselta ja kulumiselta)

– Pyörän yleiskunto tarkistetaan 

(rungon, renkaiden ja osien mahdolliset vauriot ja kulumat).

– Ohjainlaakeri, ohjaintanko ja keskiölaakeri tarkistetaan ja säädetään 
(nämä osat saattavat löystyä käytössä)

– Jarrut ja vaihteet tarkistetaan, säädetään ja puhdistetaan
(jarrupaloissa pitää olla kulutuspintaa eivätkä ne saa osua vapaana ollessaan vanteeseen tai jarrulevyyn. Nestejarruissa ei saa olla ilmaa. Vaihteiden tulee toimia ongelmitta. Molempien osien pitää myös olla puhtaina liasta ja rasvasta toimiakseen kunnolla)

– Polkimet, kammet, satula, ruuvit ja mutterit kiristetään 
(pyörän ruuvit ja mutterit saattavat löystyä käytössä)

– Rengaspaineet tarkistetaan

(”normaalin” polkupyörän rengaspaineiden olisi hyvä olla noin 3-5 bar:ia. Ne tulisi tarkastaa kerran kuussa)

– Etu- ja takanapa puretaan, puhdistetaan ja rasvataan 
(Navat ovat pyöräsi tärkeimmät ja herkimmät osat rullaavuuden kannalta. Pystymme tekemään napahuollot kaikkiin napoihin, mikä ei nykypäivänä ole enää kovin yleistä)
 
– Kuluneet ja rikkinäiset osat vaihdetaan
(Suurin osa huolto- ja asennustöistä kuuluvat vuosihuollon hintaan)
 

– Vanteet rihdataan erikseen rihtauspukissa 

(Pinnat kiristetään ja vanteet suoristetaan, lopputulos on erittäin tarkka. Pystymme suoristamaan myös kolaroituja vanteita)

– Lopuksi pyörä kiillotetaan ja käsitellään likaa hylkivällä suoja-aineella

TÄYSHUOLTO


E/FAT 1000W: 169€

Kun vaadit pyörällesi parasta mahdollista huoltoa.

Täyshuolto on hyvä suorittaa vähintään kolmen vuoden välein, mutta hieman useammin suosittelisimme sitä aktiivikuskeille ja ympäri vuoden pyöräilijöille.


Vuosihuollon lisäksi pyöräsi:

– Ohjainlaakeri ja keskiölaakeristo puretaan, puhdistetaan ja rasvataan. 

Käytämme kaiken mahdollisen ajan saadaksemme pyöräsi parhaaseen mahdolliseen kuntoon.