E/FAT sähköfatpyörät suunnittelee, valmistaa, maahantuo ja myy suomalainen perheyritys Vartiokylän Pyörä / M-R. Cool Oy


Helsingin Vartiokylässä sijaitseva Vartiokylän Pyörä on Raimo Rouvisen vuonna 1986 perustama maastopyöriin ja laadukkaisiin huoltoihin ja nykyään E/FAT 1000W Sähköfatbikeen erikoistunut liike.

1990-luvulla VP tuli tunnetuksi maastopyöräilyn, alamäkipyöräilyn (DH) ja BMX-freestylen maahantuojana. Valikoimista löytyivät GT-pyörät ja Rock Shox iskunvaimentimet, jotka olivat tällöin uusinta uutta polkupyörämaailmassa. Raimo ja VP olivat suuressa roolissa luomassa näistä kaikista uusia lajeja Suomeen.

2002-2014 yritys oli tauolla Raimon lähdettyä töihin ruotsalaiselle Hallman Sportsille (nyk. Shimano Nordic).

2014 Raimo ja VP palasivat markkinoille, tällä kertaa tähtäimessään sähköpyörät ja niissä varsinkin EU:ssa uuden lakimuutoksen myötä mahdolliseksi tulleet kaasukahvalla varustetut mallit, joissa saataisiin vihdoin yhdistettyä Raimon kaksi rakkainta lajia: maastopyöräily ja enduro-moottoripyöräily.

Myös Raimon vanhin poika Mikko innostui isänsä uudesta ideasta, itsekin maastopyöräilyä ja off road moottoripyöräilyä koko ikänsä harrastaneena, ja halusi lähteä isänsä mukaan kehittämään tätä täysin uutta pyörää ja lajia.

Koska mikään iso yritys ei tämmöistä pyörää rakentanut piti sitä alkaa suunnittelemaan ja tekemään itse. 

Tammikuussa 2016 valmistui 5 kpl ensimmäisiä E/FAT prototyyppejä ja 2018 heinäkuussa satojen testituntien, useiden osavalintojen ja itse suunniteltujen osien sekä melkein kaikkien suomalaisten viranomaisten konsultoinnin jälkeen saatiin valmiiksi ensimmäinen virallinen E/FAT tuotantomalli. 

Tästä syntyi VP:n uusi oma tuotemerkki E/FAT (1000W Electric Fatbike with Twist Throttle).

Tavoitteena on ollut rakentaa Suomeen täysin uudenlainen, mutta erittäin laadukas, aloittelijaystävällinen, kestävä, helppohuoltoinen ja hintaluokkansa paras vapaa-ajan retkipyörä.

Yhteystiedot

Osoite

Linnavuorentie 28
00950 Helsinki

Puhelin

040 553 4001

Sähköposti

vartiokylanpyora@gmail.com

}

Aukioloajat

Ma 12-20
Ti-Pe 10-18
La 10-15