E/FAT sähköfatpyörät suunnittelee, valmistaa, maahantuo ja myy suomalainen perheyritys E FAT Finland Oy


Helsingin Vartiokylässä sijaitseva Vartiokylän Pyörä on Raimo Rouvisen vuonna 1986 perustama maastopyöriin ja laadukkaisiin huoltoihin sekä nykyään E/FAT 1000W Sähköfatbikeen erikoistunut liike.

1990-luvulla VP tuli tunnetuksi maastopyöräilyn, alamäkipyöräilyn (DH) ja BMX-freestylen maahantuojana. Valikoimista löytyivät GT-pyörät ja Rock Shox iskunvaimentimet, jotka olivat tällöin uusinta uutta polkupyörämaailmassa. Raimo ja VP olivat suuressa roolissa luomassa näistä kaikista uusia lajeja Suomeen.

2002-2014 yritys oli tauolla Raimon lähdettyä töihin ruotsalaiselle Hallman Sportsille (nyk. Shimano Nordic).

2014 Raimo ja VP palasivat markkinoille, tällä kertaa tähtäimessään sähköpyörät ja niissä varsinkin EU:ssa uuden lakimuutoksen myötä mahdolliseksi tulleet kaasukahvalla varustetut mallit, joissa saataisiin vihdoin yhdistettyä Raimon kaksi rakkainta lajia: maastopyöräily ja enduro-moottoripyöräily.

Myös Raimon vanhin poika Mikko innostui isänsä uudesta ideasta, itsekin maastopyöräilyä ja off road moottoripyöräilyä koko ikänsä harrastaneena. Hän halusi lähteä isänsä mukaan kehittämään tätä täysin uutta pyörää ja lajia.

Koska mikään iso yritys ei tällaista pyörää rakentanut piti sitä alkaa suunnittelemaan ja valmistamaan itse. 

Tammikuussa 2016 valmistui 5 kpl ensimmäisiä E/FAT prototyyppejä ja 2018 heinäkuussa satojen testituntien, useiden osavalintojen ja itse suunniteltujen osien jälkeen saatiin valmiiksi ensimmäinen virallinen E/FAT tuotantomalli. 

Tästä syntyi Rouvisten uusi oma tuotemerkki E/FAT (1000W Electric Fatbike with Twist Throttle).

Kesällä 2019 tuotiin markkinoille uudet päivitetyt 2.x mallit.

2021 kesällä tuli myös päätökseensä yksi aikakausi, kun Raimo Rouvinen jäi eläkkeelle ja Vartiokylän Pyörä muuttui E FAT Finland Oy:ksi. Pojat Mikko ja Jarmo jatkavat E/FAT-pyörien kasvutarinaa ja uusien innovaatioiden suunnittelua.

Tavoitteena on ollut rakentaa Suomen olosuhteisiin täysin uudenlainen koko kansan työmatka ja vapaa-ajan retkipyörä.

Osoite

Linnavuorentie 28
00950 Helsinki

Puhelin

Myynti: 040 553 4001
Huolto: 041 318 6052

Sähköposti

Myynti: efatfinland@gmail.com
Huolto: efathuolto@gmail.com

}

Aukioloajat

Ma 12-20
Ti-To 10-18
Pe 10-17
La-Su Suljettu
(auki sopimuksen mukaan)